13 aug. 2008

Regele "Animalelor"

Asta e ceva de genu...."Tara arde si babele se piaptana" part.2
In obisnuitul cotidian gratuit "Compact", la pagina 6 de data asta, apare un nou articol ce ma face sa regret ca ne numim europeni.

Citez: "Un tap a fost incoronat, pentru o perioada de trei zile, "regele Irlandei", la un festival anual ce dateaza de sute de ani, in orasul Killorglin, informeaza Reuters.
[...]Tapul, atractia festivalului, este adus din muntii din imprejurimi si plimbat prin oras, acompaniat de o fanfara, inainte de a si incoronat rege pentru trei zile.[...]"
si articolul continua.

Bey deci chiar asa?...adik m'am tampit eu? va pun intrebarea pentru k nu stiu ce sa'mi raspund.

DAR HAI SA VA ARAT DESCOPERIREA MEA DE AZI...traiasca internetu k mai fac si ceva util cu el :X:X:X:X:X



"Numarul de ore in invatamantul preuniversitar va fi redus la cel mult patru ore pentru scolari, patru sau cinci ore pentru elevii de la gimnaziu si cel mult sase ore pentru liceeni, conform unui proiect de ordin al Ministerului Sanatatii, supus dezbaterii publice pe site-ul institutiei .

Documentul reglementeaza si modul cum ar trebui stabilit programul elevilor. De exemplu, acestia nu vor mai avea doua ore consecutive la aceeasi materie, nu vor avea mai mult de doua teze pe saptamana, nu vor mai avea lucrari de control in zilele de luni si vineri. De asemenea, ora de Educatie fizica nu va mai fi ultima, iar la ora de Desen elevii vor trebui sa beneficieze de lumina naturala. In plus, conform actului normativ, continutul ghiozdanului nu trebuie sa depaseasca 10% din greutatea copilului." (chestia momentan este un proiect, dar nu puteam face o petitie? >:) )

Niciun comentariu: